-

Hammashoitopelko

Hammashoitopelko on yleistä, eikä siinä ole mitään hävettävää. Tutkimusten mukaan 5-10% aikuisista kärsii hammashoitopelosta. Vastaanotollamme olemme siis hyvin tottuneita kohtamaan pelkääviä asiakkaita. Usein hammashoidossa pelottaa kipu ja hoitotilanteessa hallinnan menetys. Myös jos pelko on estänyt hakeutumasta hammashoitoon voi oma suun- ja hampaiston tila aiheuttaa häpeää. 

Olemme ammattilaisia pelkäävän asiakkaan kohtaamisessa

Tärkeää on, että kerrot heti hoitoon tullessasi mahdollisesta pelosta. Aloitamme hoitokäynnin aina keskustelemalla siitä mikä pelottaa, jotta pystymme ottamaan pelon mahdollisimman hyvin huomioon hoidossa. Kivunhallinnassa olemme ammattilaisia ja toimenpiteet tehdään tarvittaessa aina puudutuksessa. Puudutuksen laitto toki tuntuu hetken, mutta siihenkin voidaan kokemusta lievittämään käyttäää pistokohtaan levitettävällä pintapuudutus geelillä. Tarvittaessa mietimme myös onko tarvetta hoidolle esilääkityksessä, joka rentouttaa. Hoidon aikana pidetään tarpeesi mukaan hengähdytaukoja ja edetään aina potilaan ehdoin. Jos pelko on todella voimakas voi kysymykseen myös tulla hoito nukutuksessa. 

Hammashoitopelkoa ei tarvitse hävetä

Ja jos hoito on vuosien aikana jäänyt ja hampaisto on päässyt huonoon kuntoon, niin hammaslääkärisi ei todellaankaan syyllistä. Todellisuudessa hammaslääkäri ajattelee, että vitsit miten hienoa, että nyt uskalsit tulla. Yhteinen tavoite on, että hammashoito saadaan miellyttävästi toteutettua ja jatkossa voi omalle tutulle hammaslääkärille tulla luottavaisin mielin. Pelkopotilaiden kanssa pyrimme siihen, että hoitava hammaslääkäri pysyisi samana, sillä luottamussuhteen synnyttyä pelko usein lievittyy. 

Ammattilaiset kohtaamassa sinut ja pelkosi ymmärtäen ja yhdessä pelon voittaen!