-

Suuhygienistipalvelut

Suuhygienisti on erikoistunut suun terveyden edistämiseen ja omahoidon ohjaukseen. Suuhygienisti tekee pääsääntöisesti parodontologisia hoitoja eli tutummalta nimeltään hammaskiven ja värjäymien poistoja. Hammaskiveä poistetaan ultraäänilaitteella sekä erilaisin käsi-instrumentein. Värjäymien puhdistukseen käytetään erilaisia tahnoja, sekä tehokkaampaa soodapuhdistuslaitetta. Suuhygienistit myös toteuttavat myös vastaanotollaan hampaiden valkaisuja sekä kiinnittävät hammaskoruja. 

Parodontologiset hoidot ovat tärkeitä etenkin ien- ja kiinnityskudosssairauksien ehkäisyssä. Hyvä suun terveys on tärkeää myös yleisterveydelle, etenkin kroonista yleissairautta sairastaville. Suun peitteet ja hammaskivi ovat täynnä bakteereja ja hampiden pinnalla sekä ientaskussa majaillessaan vaikuttavat suoraan suun ja verenkierron kautta yleisterveyteen. Onkin tärkeää, että hammaskivi ja muut peitteet poistetaan hampaiden pinnoilta säännöllisesti ammattilaisen toimesta, sillä useimmilla suomalaisilla kotihoitoa toteutetaan liian laiskasti. Suuhygienisti on ammattilainen opastamaan kotihoitoon oikeat välineet ja tekniikat. Tarvittaessa opetamme kotihoitoa kädestäpitäen yhdessä ja opastamme suunhoidon aineiden ja välineiden viidakossa. 

Soodapuhdistuksella tehokas värjäymien poisto ja kirkkaampi hymy

Soodapuhdistus eli viralliselta nimeltään jauhepuhdistus poistaa hampaiden pinnalta tehokkaasti värjäymää ja bakteeripeitteitä. Se antaa raikkaan todella miellyttävän tunteen suuhun. Soodapuhdistus on ikään kuin hampaiden painepesu. Siinä suuhygienisti suihkuttaa veden-ja ilmanpaineen ja bicarbonaattijauheen avulla hampaan pinnat ja välit puhtaaksi. Hampaiden väräymät ja hammasvälien bakteerit huuhtoutuvat suihkun mukana pois ja lopputuloksena hampaat ovat kiiltävät ja liukkaat. Jos oma hampaiden oma väri on hyvin vaalea riittää pelkkä soodapuhdistus usein kirkastamaan hymyn. Jos taas haluat vaaleentaa omaa hampaan sävyä on valkaisu hammaskivenpoiston jälkeen sinulle oikea hoito.

Varaa aika suuhygienistin vastaanotolle!