-

Hammastapaturmat

Hammastapaturmat ovat eriasteisia kruunu- ja juurimurtumia sekä hampaiden siirtymiä ja irtoamisia. Näihin voi lisäksi liittyä leukamurtumia. Hammastapaturmia tulee erilaisissa arkipäivän tilanteissa. Urheillessa sattuneet hammasvammat ovat hyvin tavallisia kuten myös kaatumisen ja liukastumisen seurauksena sattuneet vammat. Ylivoimaisesti eniten hammasvammoja sattuu leikki-ikäisille lapsille, jotka lyövät etuhampaansa. 

Hammasvammat voivat pahimmillaan näyttää todella pahalta ja ovat kipeitä. Usein kuitenkin vammat ovat pienempiä pehmytkudosvammoja ja hampaiden pieniä lohkemia tai iskuja.  Aina jos hampaat saavat iskun on syytä hakeutua hammaslääkäriin tarkistuttamaan tilanne. Leikki-ikäisen maitohammasvammoissa voi iskun seurauksena kehittymässä oleva pysyvä hammas vaurioitua ja vaatia myöhemmin hoitoa. Siksi vamman sattuessa hakeudu hoitoon hammaslääkärille ja tee ilmoitus vahingosta vakuutusyhtiöön. Jos myöhemmin ilmenee ongelmia korvaa tapaturma- tai sairaskuluvakuutus hoidosta aiheutuneet kulut. 

Jos olet epävarma vaatiiko vamma käyntiä hammaslääkärissä me neuvomme puhelimitse. Voit soittaa numeroon 0456461006 aukioloaikojemme puitteissa. 

Varaa aika säryn tai tapaturman yllättäessä!