-

Purentalihashieronta

Purentalihashieronnalla voidaan helpottaa pään ja kaulan alueella esiintyvää lihasten kireyttä ja siitä johtuvaa särkyä. Kipua lihaksiin aiheuttaa usein hampaiden narskuttelu öisin tai hampaiden yhteen pureminen päivällä. Myös purentaviat tai hampaiden poistojen myötä menetettyjen hampaiden aiheuttama purennan epätasapaino voi aiheuttaa kipuja pään ja kaulan alueella.

Jäykkien purentalihasten aiheuttajana usein hampaiden narskuttelu

Jäykkien purentalihasten oireita voivat olla esimerkiksi leukaperien kipu ja jäykkyys, suun avauksen rajoittuminen, leuan naksuminen, korvakipu, hartioiden jäykkyys ja etenkin ohimoilla esiintyvä päänsärky. Nykyelämänmenon ollessa hyvin hektistä ja stressaavaa narskuttelu ja siitä johtuvat vaivat ovat hyvin yleisiä. Vaikeaa bruksismia eli hampaiden narskuttelua esiintyy 5-10 prosentilla aikuisista. 

Purentalihashieronnan tavoite on rentouttaa kireitä lihaksia ja siten helpottaa kipua. Kun lihaksia saadaan hieronnalla rentoutettua, on jatkossa helpompi saada pysyvä rentous lihaksiin purentalihasten kotihoitoharjoitteiden avulla. Ohjeet kotiharjoitteisiin annamme vastaanottokäynnillä. Rennot lihakset vapauttavat myös hengitystä ja äänentuottoa.

Purentalihashieronnasta apua jäykistä lihaksista johtuviin vaivoihin

Purentalihashierontaa antaa erikoiskoulutettu suuhygienisti. Hieronnassa suuhygienisti käsittelee hellävaraisesti kasvojen aluetta, purentalihaksia sekä niska-hartiaseutua. Purentalihakset hierotaan sekä suun sisä-että ulkopuolelta. Käynnin aikana suuhygienisti arvio myös yksilöllistä tarvetta muulle hoidolle ja ohjaa tarvittaessa hammaslääkärille tai purentafysiologian erikoishammaslääkärille. 

Varaa aika purentalihashierontaan suuhygienistillemme!